söndag 11 maj 2014

Förr

Appen Timehop: så rolig grej! 
Vissa dagar är ju inte vidare spännande, men ibland är det jättekul att bli påmind om vad jag gjorde den här dagen förr om åren. 


För två år sen produktionsledde jag en reklamfilmsinspelning (för internet bara, inte tv-reklam) för Samsungs NX-kameror. Vi hade en för liten budget, så när kunden ville ha med nåt gulligt djur föreslog jag Alfred i den fantastiskt fina apdräkten jag köpte till honom redan när jag var gravid. Två flugor i en smäll: billig modell/djur och jag fick vara med mitt barn på arbetstid. :) Men vi hyrde även en kattunge som skulle säljas dagen efter via Blocket - en rätt märklig uppgörelse.
Christopher kom till studion med Alfred, och när de var ute på upptäcktsfärd kom det ut en fotograf från en annan studio i samma lokal, och hon tyckte Alfred var så söt att hon undrade om han kunde vara modell för en italiensk modetidning dagen efter - budgeten var i stort sett slut, men vi kunde få en femhundring och några foton, och vi tyckte det kunde vara intressant så vi sa ja.
Så ena dagen satt han under några palmer i apdräkt och åt torkade aprikoser på en filminspelning, och nästa hamnade vi med en bunt superkonkurrerande mammor som signat upp sina bebisar i Stockholmsgruppen och pratade om att den här plåtningen var "jättebra att ha i sin portfolio"... En mamma tittade extremt snett på oss när stylisten bestämde att bodyn som hennes bebis hade på sig skulle passa bättre på Alfred, och sa med ett stelt leende nåt om att man inte kunde räkna med att barnet skulle få användas vid varje plåtning, men storebror hade minsann fått vara med i alla fall.
Sen var det flera timmars väntan och Alfred hann bli trött och gnällig trots att han fick leka med ballonger och underhållas av de italienska akrobaterna som var med på bilderna (som han inte vågade vara för nära), fast han blev i alla fall supersöt på bilderna. Men vi kan ju lugnt säga att vi inte blev sugna på att signa upp honom för en modellagentur.
Så det var mina dagar i glamourens tecken det. Ganska jobbiga dagar med allt jobb runt omkring, men kul minnen ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar