torsdag 30 juni 2016

I Lysekil

Efter bara två dagar hemma i Landskrona (som vi spenderade med att jobba samt umgås med Emil med familj) har vi nu åkt till Lysekil. 
Men först en bild från i förrgår när barnen lekt med vattensprutor på balkongen och sen torkade sig på golvet i köket tillsammans. Att det nu går att ta fina kort på dem tillsammans är så roligt!
I morse när vi stressade för att packa inför att åka till Lysekil hände detta: ryggskott när Lilly vägrade låta pappa byta hennes blöja när hon bajsat. När jag tvättat henne i handfatet vred jag till ryggen när jag satte ner henne, och det gör nu så helvetiskt ont. Bilden ser ut som ett skämt, men det är på riktigt det enda sättet jag kan stå upprätt på. Det är antingen så med böjda knän eller framåtlutad som Quasimodo. 
Jag har fått en tid hos okänd kiropraktor i Lysekil imorgon förmiddag och hoppas på att det hjälper. 
Pga ryggskottet blev det inga foton på lilla systerdottern Tutan vid stoppet på vägen i Kärra, där Johanna, Victor och än så länge namnlösa Tutan är med mamma, för jag låg mest på golvet. 
Men från golvet i Lyse tog jag åtminstone en bild på Flora, som Johanna tyckte var så fantastiskt snyggt klädd (hon hade valt själv som vanligt). 
Och Lilly piffade också till sig. 
Nu ligger jag med en sovande Alfreds huvud på min mage och har varken riktigt hjärta eller ryggstyrka att ta mig upp - synd att jag inte borstat tänderna än...
Jag fick förresten sitta i framsätet i bilen idag för att Christopher tyckte att jag behövde sitta bekvämt, så vi testade att sätta Alfreds stol där bak med tjejerna, och den fick plats! Och de hade så roligt i baksätet ihop! Alfred skojade och tjejerna skrattade så de skrek stora delar av vägen, det var fantastiskt. Jag filmade lite (filmade vägen för jag kunde inte vända mig om) när de sjöng och skrattade, men filmer kan man bara lägga upp från datorn och inte mobilen, så den får jag lägga upp en annan gång - gulligt var det i alla fall!

tisdag 28 juni 2016

Frankrike dag 9 och 10

Igår kom vi hem igen, men jag måste ju lägga upp bilder från de sista dagarna i Frankrike också.
Lilly vid en Murviel-skylt i byn.
Näst sista dagen, i lördags, åkte vi till stranden igen. Christopher grävde ner barn i sanden.

Och vad det badades! Alla tre barnen vågade bada nu.
Flora på väg hem, utan blöja - hon påpekade när jag satt fast henne att hon inte hade någon blöja, för det hade vi visst glömt sätta på henne, men hon sa att hon inte behövde någon, så vi testade, och hon klarade sig utmärkt den halvtimmen det tog att komma hem. Hon satt så illa i bilstolen, stackarn, nästan framåtlutad, men det gick inte att få den stadig i någon annan vinkel. Så jag fick hålla i hennes huvud varje gång hon somnade.
Lilly sov gott i sin gamla konstiga barnstol dock.
På kvällen fick barnen mini-cheeseburgare från Picard. Så söta!
Och bokstavspommes!

I söndags åkte vi till floden Orb igen, men till ett annat ställe där det var mer långgrunt och mindre strömt. Vi gick ut till en liten ö mitt i.
Hela gänget (utom jag)
Och kastade sten.
Och badade i det ljumma vattnet.
Och Flora ville kissa i gräset precis som storebror, men det hände inte mycket.
 Christopher försökte fånga fisk med handen, men det funkade inte.
Lintott i solen.
På kvällen åt vi på restaurang, och barnen hittade en katt.
Jag åt den urfranska efterrätten Île flottante.

Barnen på tåget hem från Kastrup, när vi väntade på de sabla id-kontrollerna vid Hyllie. Lilly frågade hur länge vi skulle stå still där och jag kunde inte svara något annat än "tills vi bytt ut vår idiotiska regering"...
Resan hem gick jättebra, förutom att Flora fick ett litet meltdown på planet strax innan landning då hon bara skrek utan att vi riktigt fattade varför - det började med att hon inte såg ut genom fönstret och det hjälpte inte att Christopher försökte flytta sig så hon skulle se bättre. Men på det hela taget gick resan toppenbra och barnen och vi har haft det skönt och roligt, så det var bra!
Idag har vi hängt med Emil med familj här hemma, sen plockade vi jordgubbar och jag har kokat 13 burkar jordgubbssylt, och när vi lagt barnen upptäckte jag att Flora har springmask... Suck. Nu sova och imorgon fixa medicin.

söndag 26 juni 2016

Frankrike dag 7 och 8

I torsdags åkte vi till ett minizoo i närheten.
Jag tog mest foton med stora kameran, och dem har jag inte lagt in i datorn än, så det får bli de få bilder jag tog från mobilen, till exempel den här på en fantastiskt färggrann papegoja.
Och på far och son Hansby som råkat klä sig nästan identiskt.
Och på lilla spöklammet.
Sen åkte vi och köpte matchande plastskor hela högen, för att vi skulle åka och bada i floden där det är stenstrand och -botten. Då är det viktigt att ha fashionabla skor.
Såhär såg det ut när vi åkte över floden.
Och här badade vi - det var minst 25 grader varmt, så barnen badade allihop lääänge.
Såhär ser det ut när vi är ute och kör, eftersom vi följer efter Maria och Kjell nästan överallt eftersom vi inte hittar till så många ställen.
På midsommarafton åkte vi till närmsta staden Béziers för lite sightseeing innan midsommarlunchen hos vänner till Hansbys. Flera små gator har pyntats med paraplyer, väldigt fint!
Vi gick in i katedralen och tittade lite, och Lilly hade i bilen på vägen till stan plötsligt börjat prata om sin morfar, som hon aldrig träffat, eftersom han dog redan 1997.
Så vi tände varsitt ljus för honom och för min syster Fina.
Sen tittade vi på utsikten från stan. All bebyggelse är väldigt beige här i krokarna, men det är fint!

Nerium blommar lite överallt och sätter färg.

Sen åt vi midsommarlunch hos Therese och Rolle där vi var en sväng första dagen när vi just kommit hit, och barnen (och vi) fick bada i poolen.
Och oj vad kul de hade! Jag tror vi spenderade två timmar i poolen, och jag blev helt slut av att fånga hoppande barn. Men vad stolt jag var över dem! Bara för några dagar sen vågade tjejerna knappt doppa mer än fötterna. De stod dessutom snällt och väntade på sin tur medan de andra hoppade, gulliga ungar.

fredag 24 juni 2016

Glad midsommar!

Glad midsommar!
Tydligen är det fint väder hemma i år också nu när vi flytt landet, så hoppas ni alla har en bra midsommar också (trots Brexit)!
Vi har varit hos vänner till Christophers föräldrar och tillbringat minst två timmar i deras pool fångandes hoppande barn - otroligt roligt, men nu är jag helt slut. 

onsdag 22 juni 2016

Frankrike dag 6

Tre små vid en stor vägg på väg till Sérignan plage.
När Flora spontanpussar Lilly när jag ställt upp dem för att plåtas. <3
En kastade sig glatt i vågorna, en tyckte det var tillräckligt roligt att hoppa över vågorna i vattenbrynet och den tredje kände sig tryggast med att titta på i pappas knä.
Frost-glass! (La reigne des neiges heter det visst på franska) De smälte på ungefär en minut i 31-gradig värme...
På vägen hem gjorde vi en minivinprovning inför bröllopet nästa sommar, och Alfred jazzade loss på gården.
Och Flora läste fransk parlör därinne.
Efter middagen gick vi en liten guidad tur i Murviel, och guiden var farfar Kjell, vilket innebar att det blev snabbt och effektivt - perfekt eftersom det var sent och barnen började bli trötta.

Mycket tjusig utsikt uppifrån slottet. Man kunde till och med se Pyrenéerna borta i Spanien i fjärran.

Inte så tokigt alls att vara här!